Schildklier aandoeningen

| Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde

Schildklier aandoeningen

februari 22, 2014 Dick Nicolai 0

[one_two bg=”#ffffff”][centrum_left]

Schildklier aandoeningen

Schildklieraandoeningen
Een steeds groter aantal mensen lijdt aan een verstoorde schildklierwerking of schildklieraandoening. Volgens de Schildklierstichting Nederland ligt het aantal rond een miljoen personen. Bij vrouwen komt een verstoorde schildklierwerking zeven keer zo vaak voor als bij mannen. Een verstoorde schildklierwerking of schildklieraandoening is in sommige gevallen lastig te diagnosticeren, door het aanwezig zijn van vage, onduidelijke klachten. Vaak wordt in eerste instantie de diagnose depressie gesteld, terwijl er achteraf sprake is van een schildklieraandoening. Is de diagnose echter gesteld, dan zijn er verschillende mogelijkheden tot behandeling.

Behandeling van schildklierproblematiek gebeurt gebruikelijk door het toedienen van schildklierhormonen. Dit kunnen synthetische of (natuurlijke) dierlijke schildklierhormonen zijn. In het MCNA behandel ik patiƫnten vaak aanvullend met dierlijk schildklierhormoon. Veel patiƫnten voelen zich beter na behandeling met dierlijk schildklierhormoon eventueel in combinatie met reguliere synthetische hormonen.

Bij schildklieraandoeningen is het altijd zoeken naar de juiste combinaties van schildklierhormonen, maar uit onderzoek is gebleken dat behandeling met (natuurlijke) dierlijke schildklierhormonen vaak tot goede resultaten leidt.

Op de website www.hypomaarniethappy.nl vindt u uitgebreide informatie over schildklieraandoeningen en de behandeling hiervan.
[/centrum_left][/one_two]