Psoriasis en psorinovo

| Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde

Psoriasis en psorinovo

februari 22, 2014 Dick Nicolai 0

[one_two bg=”#ffffff”][centrum_left]

Psorinovo

Psoriasis en psorinovo
Psoriasis is een chronische, niet besmettelijke, huidziekte. De ziekte komt veel voor en wordt gekenmerkt door dikke rode schilferende plekken op de huid. Psoriasis uit zich meestal het eerst op plaatsen op het lichaam waar er langdurig druk op de huid plaats vindt. Denk hierbij aan de ellebogen, knieën, knokkels, maar ook op plaatsen als het behaarde hoofd.

In de beginstadia van psoriasis ontstaan rode vlekjes, die na verloop van tijd gaan schilferen en soms jeuk veroorzaken. Er is een ontstekingsreactie aanwezig (roodheid), maar in tegenstelling tot een bacteriële ontsteking is bij psoriasis geen pus aanwezig. Er treedt geen genezing op, wat als gevolg heeft dat de ontstekingen zich uit kunnen breiden als een soort heidebrand, wat de soms grote schilferende plekken veroorzaakt.

De aandoening wordt veroorzaakt door een stoornis in de huidgroei. Kenmerkend hierbij is de versnelde deling (proliferatie) en verminderde rijping (differentiatie) van hoorncellen in de opperhuid. Doordat de teveel aangemaakte cellagen niet worden afgestoten en de aanmaak van nieuwe cellen is versneld ontstaan plakken huid met een dikke laag onrijpe huidcellen. Psoriasis uit zich vooral op de huid, maar het is geen primair huidprobleem. De oorzaak ligt in het immuunsysteem dat ontregeld is.

Als lid van de artsenwerkgroep Psoriasis Therapie heb ik de afgelopen vier jaar vele
patiënten kunnen helpen door gebruik te maken van het middel Psorinovo (dimethylfumaraat met vertraagde afgifte in de darm), ook wel bekend als fumaarzuur. Het middel is zeer effectief en heeft zijn waarde inmiddels al zo’n dertig jaar bewezen. Psorinovo is onschadelijk voor het menselijk lichaam, doordat het van nature voorkomt in de cellen van het menselijk lichaam en daarmee een lichaamseigen stof is.

Door gedurende een bepaalde periode Psorinovo te gebruiken, kunnen cellen hun evenwicht hervinden en de productie van huidcellen kan zich normaliseren. Sommige patiënten ontwikkelen, als gevolg van psoriasis, gewrichtsontstekingen (artritis psoriatica). Door het gebruik van Psorinovo verminderen vaak de hierbij behorende klachten of verdwijnen geheel. Naast het gebruik van Psorinovo is het raadzaam om aanvullende voedingsadviezen en eventueel voedingssupplementen te gebruiken om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Voor meer informatie:
www.psoriasistherapie.nl
[/centrum_left][/one_two]