Natuurgeneeskundig consult

| Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskundig consult

februari 21, 2015 Pieter Pieters 0

[one_two bg=”#ffffff”][centrum_left]

Natuurgeneeskundig consult

De mens is onderdeel van de natuur. De natuur en daarmee ook de mens bezit vermogen tot herstel, het zelfgenezend vermogen. Dit vermogen staat binnen de natuurgeneeskunde centraal.

Bij ziekte willen we zo snel mogelijk weer op de been zijn. We zien er meestal geen bezwaar in om daarvoor medicijnen te gebruiken. Toch leidt een natuurlijke manier van herstel, gebruikmakend van het zelfhelend vermogen, tot een meer diepgaand en structureler herstel of vermindering van de klachten.

In de holistische benadering is de mens een eenheid van lichaam en geest. Daarom wordt bij een natuurgeneeskundig consult gekeken naar het gehele lichaam. En niet alleen naar het lichaam zelf, maar ook naar het functioneren van het lichaam in wisselwerking met zijn omgeving. Zo kan de bron van de fysieke en emotionele klachten worden gevonden.

Als natuurgeneeskundig therapeut combineer ik de visie van de natuurgeneeskunde met mijn eigen behandelmethoden. Een natuurgeneeskundig consult begint met een anamnese, een gesprekje over de klachten. Daarna stel ik de disharmonie vast tussen lichaam, geest en ziel. Dit doe ik aan de hand van pols- en tongdiagnose en het bekijken van het energielichaam (aura). Zo kom ik tot een zuivere, op de persoon afgestemde diagnose.

De behandeling bestaat doorgaans uit aanpassingen van de leefgewoonten. De natuurgeneeskunde besteedt veel aandacht aan zaken als eten, drinken, bewegen en psychisch welbevinden. Soms wordt daarnaast gewerkt met natuurlijke, hoogwaardige voedingssupplementen.

Ook als je geen specifieke gezondheidsklachten hebt, kun je baat hebben bij een natuurgeneeskundig consult. Niet elke disbalans tussen lichaam en geest leidt tot acute klachten, maar vrijwel iedereen kan met enkele gerichte adviezen op het gebied van leefstijl meer in balans komen.


Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte
– Hippocrates

[/centrum_left][/one_two]