Natuurgeneeskundig consult

| Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskundig consult

februari 22, 2014 Dick Nicolai 0

[one_two bg=”#ffffff”][centrum_left]

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde ziet de mens als een onderdeel van de natuur.
De mens is zoals hij functioneert in wisselwerking met zijn milieu. Juist doordat wij als mensen zelf volledig deel uit maken van de natuur, vergeten we deze wisselwerking nog wel eens. Zodra we ziek worden willen we direct herstel zien en zo snel mogelijk weer op de been zijn, terwijl een natuurlijke manier van herstel leidt tot een meer diepgaand herstel. De natuur en daarmee ook de mens bezit vermogen tot herstel. Door meer bewust te worden van dit vermogen en deze natuurlijke manier van herstel zijn werk te laten doen, is het mogelijk om langduriger en structureler van klachten af te komen of de klachten te laten verminderen.

Een natuurgeneeskundig arts beheerst de reguliere geneeskunde en daarnaast hanteert hij de visie van de natuurgeneeskunde. Door deze twee methoden te combineren en de diagnose te stellen met behulp van diverse meetmethoden is een zuivere, op de persoon gebaseerde, diagnose mogelijk. Meetmethoden die worden ingezet zijn bijvoorbeeld onderzoek van bloed, urine en ontlasting, de toestand van de huid, de spierkracht en de psychische gesteldheid van de patiƫnt. De natuurgeneeskundig arts behandelt op deze wijze niet alleen zieke organen, maar zet in zijn benadering van ziekte en gezondheid de mens als geheel centraal, met het zelfgenezend vermogen, dat de mens van nature heeft.

Centraal in de therapie van een natuurgeneeskundig consult staat het gebruik van natuurlijke middelen en methoden. Voeding speelt een zeer belangrijke rol, het liefst voeding van biologische kwaliteit.

Natuurgeneeskundig consult
Het is mogelijk een afspraak te maken voor een consult als u gezondheidsklachten heeft, maar ook zonder het aanwezig zijn van direct aanwijsbare klachten.
U kunt mij telefonisch of per e-mail benaderen of uw specifieke klacht of aandoening aan mij voor te leggen, zodat we samen kunnen kijken of een natuurgeneeskundig consult geschikt is voor u.
[/centrum_left][/one_two]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *