Astrologie

| Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde

Astrologie

februari 22, 2014 Dick Nicolai 0

[one_two bg=”#ffffff”][centrum_left]

Astrologie

Terwijl de reguliere wetenschap gebaseerd is op het horizontale of lineaire denken, is de astrologie gebaseerd op een verticale denkwijze.
Deze oude empirische wetenschap gaat er van uit dat de mens onderdeel is van een groter geheel, het Universum. Er wordt gebruik gemaakt van de kosmische cycli en het zoeken van verbanden tussen de hemelverschijnselen, dat wil zeggen de posities van een aantal planeten ten opzichte van de aarde, en het leven op aarde.
De planeten staan hierbij symbool voor onze eigen energieën, waarbij de stand van de planeet de energie weerspiegelt die wij als mens ervaren. De ritmen van de planeten zijn meetbare punten van een kosmisch ritme waar de mens onderdeel van is.

Cycli
Tijd is lineair als het materiële voorwerpen betreft, maar tijd wordt als cyclisch ervaren voor levende systemen. Er zijn twee werelden, lineair en niet-lineair, en daarmee twee soorten tijd. Dit mag zowel een kunst als een wetenschap worden genoemd.
Ik probeer deze twee wegen, sinds Copernicus gescheiden, in de praktijk te integreren, zowel in de diagnostiek als in de behandeling.

Geboortehoroscoop
In de geboortehoroscoop vinden we de thema’s die in ons leven centraal staan, thema’s die ons evolutieproces hier op aarde aangeven. Er wordt uitgegaan van de stand van de planeten op het moment van je geboorte. Dit betekent dat je lot voor een belangrijk deel in de geboortehoroscoop ligt besloten, maar je hebt zelf de regie.
Bernadette Brady, een gerespecteerd astrologe uit Bristol, zegt hierover: ” De toekomt heeft nog geen volledige vorm. Het lot geeft ons het marmer waarmee we moeten werken en het is het individu dat als een beeldhouwer de uiteindelijke vorm schept”.

horoscopen zijn patronen mensen zijn verhalen verhalen zijn patronen patronen zijn horoscopen

[/centrum_left][/one_two]